Μοναστηριακή συνταγή για αφράτους μυδολουκουμάδες με σάλτσα αμυγδάλου!
Η μοναστηριακή κουζίνα είναι γεμάτη εκπληκτικές συνταγές. Οι μοναχοί χρησιμοποιώντας απλά και αγνά υλικά δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως οι εκπληκτικοί μυδολουκουμάδες! Ένας διαφορετικός σαρακοστιανός μεζές!
Μυδολουκουμάδες φουσκωτοί τραγανοί, υπέροχοι με σάλτσα αμυγδάλου που δύσκολα σταματά κανείς μόνο σε έναν!! Απαραίτητα τα μύδια σας να είναι φρέσκα και γεμάτα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τους μυδολουκουμάδες είναι:
1 κουπα φαρινα
1 κουτακι μπυρα
πιπερι
1 κουταλια μουσταρδα απαλή
1 κουταλιά μελι
2 κουταλιες ψιλοκομμένο ανηθο
Για τη σάλτσα
2 φλιτζάνια αμύγδαλά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
Πώς φτιάχνουμε τους μυδολουκουμάδες:
Φτιάχνουμε τον χυλο.Στο αλευρι ανακατευουμε το πιπερι και ριχνουμε σιγα σιγα την μπυρα.Ανακατευουμε να γινει χυλος και προσθέτουμε την μουστάρδα και το μέλι.Τελος ανακατευουμε τν ανηθο.Ριχνουμε τα μυδια μεσα στον χυλο. Τηγανιζουμε σε μπολικο καυτο λαδι ριχνοντας κουταλιες απο το μειγμα(μυδια και χυλος) γυρίζοντας να τηγανιστουν και απο τις δυο πλευρές.
Πώς φτιάχνουμε τη σάλτσα:
Χτυπάμε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Διαβάστε επίσης: Η πιο γρήγορη σπιτική λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα!
Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή: Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Αγιορείτικος χαλβάς με ινδοκάρυδο