Μοναστηριακή συνταγή για φάβα
Η κίτρινη αρωματική φάβα που έχουμε την πολυτέλεια να τρώμε στην Ελλάδα είναι πολύ γευστική! Τη συναντάμε ως ορεκτικό, αλλά μπορεί να αντικαταστήσει και το κύριο πιάτο, συνοδευόμενη από σαλάτα εποχής, όπως γίνεται και με άλλα όσπρια, αφού περί οσπρίου πρόκειται.
Η φάβα, άλλωστε είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φλαβονοειδή, συστατικά υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία την καθιστούν πολύ θρεπτική και θεραπευτική.
Για την φάβα θα χρειαστούμε: 500 γρ. φάβα, 1.5 λίτρο νερό, 1 κρεμμύδι, 2 πατάτες, 2 πιπεριές, Αλάτι, 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι, 4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος ή ρίγανη, Χυμός λεμονιού.
Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας τη φάβα, το νερό, το κρεμμύδι κομμένο στα 4, τις πατάτες, τις πιπεριές κομμένες, το αλάτι και το μισό αλάτι. Ό
ταν βράσουν, πολτοποιούμε το μείγμα της φάβας στο μπλέντερ. Σερβίρουμε το φαγητό και το πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Χτυπάμε το λαδολέμονο και περιχύνουμε με αυτό τη φάβα. Αντί για άνηθο, μπορούμε να βάλουμε επάνω στη φάβα ρίγανη.
Διαβάστε επίσης: Σαλιγκάρια γιαχνί από τα χεράκια του Μοναχού Επιφάνιου!
Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.