Δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως

  • Dogma
αγίας κυριακής

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ευγενώς προσκληθείς υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, συνιερούργησε σήμερα το πρωί μετ’ αυτού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ευγενώς προσκληθείς υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, συνιερούργησε σήμερα το πρωί μετ’ αυτού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, στον οποίο φυλάσσεται η εφέστιος Εικόνα της Μεγαλομάρτυρος από την Αίνο της Μικράς Ασίας, με την παρουσία λαοθάλασσας πιστών, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτης κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Στρατηγός, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Αγία.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ. Ανθίμου, ο οποίος τον υπεδέχθη με εγκαρδίους λόγους αδελφικής αγάπης, ανέλαβε και την διακονία του λόγου, ομιλήσας περί της σημασίας του Χριστιανικού Ονόματος και περί της γεμάτης από την πίστη στο Χριστό ψυχής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, με τη δύναμη της οποίας αντιμετώπισε ατρόμητα τον δι’ αποκεφαλισμού θάνατο.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβσσμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος τίμησε τρείς παλαιούς Επιτρόπους της Ενορίας.
Ακολούθως, τελέσθηκε Μνημόσυνο μετά κολλύβων της αειμνήστου μητρός του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ Αικατερίνης, που είχε με αγάπη προευτρεπίσει ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Άνθιμος Ρεγγίδης, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος ιδιαιτέρως ευχαρίστησε.
Ευχαρίστησε, ωσαύτως, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο για την πρόσκληση και την φιλοξενία του, τον συνεχάρη για το κοινωνικό και ποιμαντικό έργο, που επιτελεί στην ακριτική αυτή Ιερά Μητρόπολη και του ευχήθηκε μακροχρόνια Αρχιερατεία.

TOP NEWS