Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σερρών

  • Dogma
οικουμενικός

Σήμερα, Σάββατο, πριν το μεσημέρι, ο Παναγιώτατος αναχώρησε για την όμορη Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, όπου, όπως είναι προγραμματισμένο, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, αναχώρησε απευθείας για το Ακριτοχώρι Σερρών, για διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στο Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου, κατόπιν προσκλήσεως του επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και της Αδελφότητος. Κατά την άφιξή του, τον Παναγιώτατο υποδέχθηκε η Ηγουμένη του Ησυχαστηρίου Οσιοτ. Γερόντισσα Ιακώβη, με την περί αυτήν Αδελφότητα, παρουσία των Ηγουμένων των Αγιορετικών Μονών Παντοκράτορος και Ξενοφώντος, Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών κυρίων Γαβριήλ και Αλεξίου. Επίσης, τον καλωσόρισαν οι Εντιμ. κύριοι  Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γεώργιος Τάτσιος, Δήμαρχος Σιντικής και Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, Δήμαρχος Ηράκλειας, αλλά και πιστοί.

Κατά την παραμονή του, ο Παναγιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ενταφιασμένου στο Κοιμητήριο του Ησυχαστηρίου αειμνήστου Μητροπολίτου Σασίμων κυρού Γενναδίου, καθώς και τον Αγιασμό των εγκαινίων του νέου ξενώνα, ενώ είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει, με τη συνοδεία του, περιπάτους σε δασικές διαδρομές της περιοχής και να επισκεφθεί τον υδροβιότοπο της Κερκίνης, όπου ενημερώθηκε για το οικοσύστημά του, αλλά και ένα βουστάσιο όπου εκτρέφονται τα τοπικά νεροβούβαλα.

Σήμερα, Σάββατο, πριν το μεσημέρι, ο Παναγιώτατος αναχώρησε για την όμορη Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, όπου, όπως είναι προγραμματισμένο, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

 

Φωτό:Νίκος Παπαχρήστου

TOP NEWS