Λαμπρή εορτή Συλλήψεως Τιμίου Προδρόμου στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

  • Dogma
μεσσηνίας

Με μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η εορτή της Συλλήψεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στην Τ.Κ. Άνθειας Μεσσηνίας και  στην ομώνυμη μοναδική ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας που πανηγυρίζει κατ’ αυτήν την εορτή.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ε.έ., παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο πανηγυρικός  εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθαν. Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστ. Αναστασόπουλος και ο Βουλευτής κ. Μίλτος Χρυσομάλλης.

Την κυριώνυμο τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου π. Φιλίππου Χαμαργιά πλαισιωμένου από τον εφημέριο της Άνθειας και άγοντα τα ονομαστήρια του Πρωτοπρ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλο και κληρικούς της περιφερείας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Φίλιππος κηρύττοντας τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου, τονίζοντας το γεγονός ότι ο Τίμιος Πρόδρομος συστήθηκε στον κόσμο όχι γι’ αυτό που ήταν αλλά για αυτό που δεν ήταν, λέγοντας πως  “οὐκ εἰμί ἐγώ ὁ Χριστός”, εν αντιθέσει με εμάς που προβάλουμε το “Εγώ” μας.

TOP NEWS