Ο Ιλίου Αθηναγόρας στο Αλιβέρι

  • Dogma
ιλίου

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου τελέσθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Νικοδήμου Τσιμόγιαννη Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως  και προϊστάμενου του Ιερού Ναού εν όψει των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου «ΑΗΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 2024».

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. συλλειτούργησαν οι Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τσιμόγιαννης εφημέριος του ιερού ναού π. Αντώνιος Αγγελόπουλος και ο Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου π. Άγγελος Μιχαλόπουλος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας ο οποίος ομίλησε από το περιεχόμενο της σημερινής ευαγγελικής περικοπής η οποία αναφέρει την κλήση των μαθητών του Χριστού.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τσιμόγιαννης ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα για την λειτουργική παρουσία του στην ενορία του Αγίου Γεωργίου.

Τέλος, από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού π. Νικόδημο για τους εγκάρδιους λόγους του και για την πρόσκληση να ιερουργήσει στον Ιερό Ναό και να συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Iερού Nαού.

TOP NEWS