Δωρεά 100 χιλιάδων της Ηγεσίας των 100 για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και άλλες χορηγίες

  • Dogma

Ο Οργανισμός της Ηγεσίας των 100 εξέδωσε ανακοινωθέν στο οποίο, ανάμεσα στα άλλα, αναγράφεται ότι ενέκρινε έκτακτη χορηγία ύψους 100.000 δολαρίων για τον λογαριασμό της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής για τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου στην Ελλάδα.

Η Αρχιεπισκοπή έχει θέσει ως προτεραιότητες τις ανάγκες του Μοναστηριού Αξιον Εστι στο Βαρνάβα Αττικής και στο πλησίστιο Ιδρυμα «Αθανάσιος Μαρτίνος» για άτομα με διανοητικά προβλήματα και ειδικές ανάγκες που επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές. Τα έξοδα αποκατάστασης των ζημιών μαζί με την αγορά πυροσβεστικών οχημάτων και εξοπλισμού υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στις 500 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, η αναπαλαίωση του εσωτερικού και η αντικατάσταση της ηλεκτρικής εγκατάστασης του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απιδούλας της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, όπου βρίσκεται το Κατασκηνωτικό Κέντρο γνωστό ως Ιονικό Χωριό, υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει 50 χιλιάδες ευρώ.

Στο ανακοινωθέν υπάρχει δήλωση του προέδρου της Ηγεσίας των 100 Δημήτρη Λογοθέτη, ο οποίος είπε πως «η Ηγεσία των 100 με χαρά παρέχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα αυτή την ώρα της ανάγκης, όπως έχουμε κάνει και κατά τα προηγούμενα χρόνια. Εξακολουθούμε να δίνουμε ένα εκατομμύριο δολάριο κατ’ έτος για υποτροφίες καθώς και άλλες χορηγίες σε ιεροσπουδαστές στο Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή, οι οποίοι προετοιμάζονται για την ιεροσύνη. Χαιρόμαστε διότι λαμβάνουμε πλήρεις εκθέσεις από όλους τους λήπτες των χορηγιών οι οποίες εξετάζονται προσεκτικά από την Επιτροπή Χορηγιών».

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται πως το σύνολο των $2,5 εκατομμυρίων δολαρίων καταβλήθηκε το έτος 2024 για υποσχέσεις του προηγούμενου έτους αλλά και για καινούργιες χορηγίες. Το ποσό των νέων χορηγιών ανήλθε σε 470 χιλιάδες δολάρια, από τα οποία οι $270 χιλιάδες δόθηκαν για τις Κατασκηνώσεις των Μητροπόλεων και $200 χιλιάδες για την υποστήριξη της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, η οποία έγινε στο Σαν Ντιέγκο. Η Ηγεσία των 100 διένειμε κατά τα έτη 2022 και 2023 τα ποσά των $4,6 και $4,9 εκατομμυρίων αντίστοιχα. Από την ίδρυση του Οργανισμού της Ηγεσίας των 100 το 1984 έχουν δοθεί σε χορηγίες πάνω από $77 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS