ΠΥΛΩΡΟΣ: Εξεπλάγησαν τινές εκ των Αρχιερέων στις εκλογές!

  • Δόγμα

Εξεπλάγησαν ωσάν τις «μωρές παρθένες» ουκ ολίγοι, λες και ο Καισαριανής τους έφταιξε και έπεσαν να τον «τιμωρήσουν».

Εταράχθησαν και απώλεσαν τον νυχτερινόν τους ύπνον πολλοί αρχιερείς με τα προσφάτως τεκταινόμενα επί των εκλογών των Αρχιερέων, μητροπολίτου και βοηθών Επισκόπων.

Άλλοι δε, ακόμη γελούν, καταγγέλοντας όσα συνέβησαν στα περίχωρα της τοπικής Εκκλησίας της Καισαριανής! Λες και αυτοί δεν έχουν προτιμήσεις! Όχι! Αυτοί επαφίενται εξ ολοκλήρου στην επιφοίτηση του Παναγίου και Παρακλήτου Πνεύματος, ουδόλως αναμειγνύονται εις τα ενδότερα…!

Και, εν τέλει, αν και διαφωνώ καθέτως με τη σύνταξη της επιστολής, τι έτερον και πιότερο άτοπον διέπραξε ο Καισαριανής; Απλώς, δημοσιοποίησε αυτό που η πλειονότητα των σεβαστών Ιεραρχών (ευτυχώς, υπάρχουν φωτεινά διαμάντια που ξεχωρίζουν του λοιπού χορού), διενεργεί τηλεφωνικώς και υπογείως, ουχί προ των εκλογών, αλλά μηνών και ετών προ της κάλπης!

Αλλέως, πώς γίνεται να εκλέγεται κάποιος τη μια Επίσκοπος και την επομένη να χειροτονείται; Όλα έτοιμα, άμφια, αρχιερατικά, προσκλήσεις, ημέτεροι και υμέτεροι και το «μενού¨ μετά τη Θεία Λειτουργία, με αγνάντι τον Αργοσαρωνικό να έχει κλειστεί προ τριμήνου, ακόμη δε, και αναλυτικά ο αριθμός των συνδαιτημόνων εν τη λαμπρή συνάξει, μετά κοπιώντων, ψαλλόντων και λοιπών, των και αποτελούντων την ουρά ή και την απαρχή του σώματος της τραπέζης!!!

Ταυτοχρόνως, μέγα όνειδος και άλγος επιφέρει η τοποθέτηση δημοσιογράφων, αυτοτιτλοφορούντων εκκλησιαστικών, οι οποίοι ομιλούν και γράφουν με ύφος και δη, υποτιμητικό προς νέους αρχιερείς, δήθεν, πως ουδείς εκ των Αρχιερέων των μέχρι τούδε εγνώριζε! Μα, καλά, δεν εμάθατε, τόσα χρόνια εκκλησιαστικό «ρεπορτάζ» πως, εντός των πνευματικών ορίων της ορθοδόξου βιωτής, αποτελεί τίτλο τιμής να μη σε γνωρίζουν οι πολλοί, να βιώνεις κρυφίως και εν σιωπή θελημένη τα όσα εν βίω πολιτεύεσαι εν Χριστώ;

Αμ δε το άλλο; Να συγκληθεί λέγει ανώτατο Νομικό Όργανο, με νομομαθείς γνώστες να δικάσουν τι; Και ομιλούν για «σοβαρή» Εκκλησία όσοι, αναφέρομαι γενικώς, διέπραξαν όσα και όσα, υπογείως και καταχθονίως, άμα δε επί των ημερών, και ανερυθριάστως φανερώς και απειλούν πως θα βγάλουν «άπλυτα» αρχιερέων  στη φόρα και στη δημοσιότητα;

Υπενθυμίζω στους σεβαστούς αρχιερείς και εκκλησιαστικούς ρεπόρτερ…: «Η Λειτουργία της Εκκλησίας συνίσταται όλη εις το ¨καταγγέλειν τον θάνατον και την ανάστασιν του Χριστού άχρις ου εάν έλθ稻 (Α΄ Κορ. 11, 26, Λειτουργία Μ. Βασιλείου, και βλ. Αθανασίου Γιέφτιτς, Χριστός, η Χώρα των Ζώντων, Ίνδικτος, 2007, σσ.113).

Για να μη θυμηθώ και τον μακαριστό Χριστινάκη που έλεγε πως «η Σιμωνία, κατά την ουσία της, είναι απρόσφορη απόπειρα εξαγοράς Θείας Χάριτος…».

Εξεπλάγησαν ωσάν τις «μωρές παρθένες» ουκ ολίγοι, λες και ο Καισαριανής τους έφταιξε και έπεσαν να τον «τιμωρήσουν».

Αναμείνατε ολίγον τι, όμως!

Έχει ο καιρός γυρίσματα!

Ήξερε καλά ο μέγας Arthur Schopenhauer (Αρθούρος Σοπενάουερ) όταν έγραφε πως «οι συναισθηματικές, ψυχικές και σεξουαλικές επιθυμίες δεν μπορούν ποτέ να εκπληρωθούν ολοκληρωτικά…» (στο έργο του «Ο Κόσμος ως βούληση και ως παράσταση}.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΥΛΩΡΟΣ

TOP NEWS