Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Πρωθυπουργό της Νέας Νοτίου Ουαλίας

  • Δόγμα

Στο τέλος της συναντήσεως, αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ του Πατριάρχου και του Πρωθυπουργού.

Την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κοινοβούλιο της Νέας Νοτίου Ουαλίας, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, τον Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κ. Αθηναγόρα.

Τους υποδέχθηκε ο Πολιτειακός Πρωθυπουργός, κ. Chris Minns, ο οποίος τους οδήγησε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο όπου είχαν εγκάρδια και γόνιμη συζήτηση, παρουσία των Υπουργών Μικρών Επιχειρήσεων, Περιουσίας και Πολυπολιτισμικότητος, κ. Steve Kamper, Οικονομικών, Βιομηχανίας, Κρατικών Προμηθειών και Φυσικών Πόρων, κ. Courtney Houssos, και Εργασιακών Σχέσεων και Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία, κ. Σοφίας Κώτση.

Ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Νέας Νοτίου Ουαλίας για την τιμητική παρουσία του στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε την περασμένη Κυριακή, στο στάδιο International Convention Centre του Σύδνεϋ, καθώς επίσης για την αγαστή συνεργασία της Κυβερνήσεώς του με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Minns συνεχάρη τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την ακαταπόνητη δράση και προσφορά του στην προάσπιση της ειρήνης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο τέλος της συναντήσεως, αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ του Πατριάρχου και του Πρωθυπουργού.

 

TOP NEWS