Η Άρτα υποδέχτηκε την Κάρα του Οσίου Δαυίδ Γέροντος

  • Dogma
άρτα

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, το απόγευμα, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην πόλη της Άρτας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος υπεδέχθη την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος.

Την Τιμία Κάρα, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, εκόμισε στην Άρτα ο Πανοσιολογιώτατος Γέροντας Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Γέροντα Γαβριήλ και στο πρόσωπό του και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την μεγάλη ευλογία να έλθει στην Άρτα η Χαριτόβρυτος Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ, ο οποίος, σημειωθήτω ότι, είχε πνευματικό του πατέρα τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Άρτης Ακάκιο.

Μετά την υποδοχή, ετελέσθη Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου.
Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος θα παραμείνει για προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 το μεσημέρι, οπότε και θα αναχωρήσει. Ο Ναός του Αγίου Μαξίμου θα παραμένει ανοικτός για προσκύνημα καθημερινά από ώρα 7 το πρωί έως 8 το βράδυ.

TOP NEWS