Λαμπρή εορτή του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία στην Καλογραίζα

  • Dogma
γερασίμου

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η εορτή του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης, εντός του οποίου βρίσκεται πανηγυρίζει το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου.

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 (ΣΤ’ Λουκά), Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην εορτή παρέστησαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λκ, 8, 27-39) και στη θαυμαστή θεραπεία του δαιμονιζομένου στην περιοχή των Γαδαρηνών, καθώς και στον βίο του Οσίου Γερασίμου του θαυματουργού, προστάτου της νήσου Κεφαλληνίας, ο οποίος με το ευωδιάζον και άφθαρτο διά μέσου των αιώνων ιερό του σκήνωμα αποτελεί αστείρευτη πηγή ευλογίας, αγιασμού και χάριτος για κάθε πιστό που τον επικαλείται.

Το εσπέρας της εορτής και ώρα 6:00μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και στη συνέχεια Ιερά Παράκληση στον Όσιο Γεράσιμο.

TOP NEWS