Αυτή η καλαμποκόπιτα θα σας μυήσει στη μοναστηριακή κουζίνα

  • Dogma
καλαμποκόπιτα

Η μοναστηριακή κουζίνα είναι αξιολογότατη, λιτή, νόστιμη, με συνταγές ωφέλιμες για την υγεία.Οι πρώτες ύλες είναι αγνές, ενώ τον πρώτο λόγο έχουν τα όσπρια και τα λαχανικά. Η καλαμποκόπιτα με μανιτάρια είναι μια από εκείνες τις συνταγές που θα σας μυήσει στην απλότητα και τη νοστιμιά της μοναστηριακής κουζίνας.

Μπορεί η καλαμποκόπιτα να μην έχει κρέας, όμως τα μανιτάρια δεν έρχονται απλά να εξισσοροπήσουν τη γεύση, αλλά και να συνδράμουν στα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια εξαιρετική επιλογή τόσο ως συνοδευτικό, όσο και ως κύριο γεύμα ειδκά το βράδυ.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη μοναστηριακή καλαμποκόπιτα με μανιτάρια είναι:
2 ποτήρια αλεύρι από καλαμπόκι
1 ποτήρι απλό αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
Λίγη σόδα (προαιρετικά)
3 αυγά
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
1 ποτήρι ζεστό γάλα
½ ποτήρι λάδι  (μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο)
1 ποτήρι τυρί φέτα
3 ποτήρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 πιπέρια κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
Κεφαλοτύρι τριμμένο

Επί το έργον:
Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τα  αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, το γιαούρτι, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τελευταία τα μανιτάρια και ανακατεύουμε προσεκτικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε την πίτα με το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Πηγή: monastiriaka.gr

Διαβάστε επίσης: Γίγαντες με σάλτσα στο φούρνο από τον Αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

 

TOP NEWS