Αγιορείτικη ψαρόσουπα
Γράφει ο Αλέξανδρος Πασακούδης
Μια ζεστή ψαρόσουπα, ειδικά τις κρύες ημέρες του Χειμώνα, αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για ένα ζεστό και πολύ θρεπτικό πιάτο.
Τα ψάρια που, τις περισσότερες φορές προσπαθούμε να είναι διάφορα και μόνο κατάλληλα για σούπα, σε συνδυασμό με τα λαχανικά που σιγοβράζουν και ψήνονται, μάς προσφέρουν ένα καταπληκτικό και πολύ θρεπτικό πιάτο, τόσο λαχταριστό για μεγάλους όσο και για τους μικρούς μας φίλους.
Υλικά:
1 κιλό ψάρια διάφορα για βράσιμο
2 κρεμμύδια
1 ματσάκι σέλινο
4 καρότα
2 πράσινες πιπεριές
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 πατάτες μέτριες
¼ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι ρύζι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Καθαρίζουμε τα λαχανικά. Βράζουμε σε 1.5 λίτρο νερό τα ψάρια μαζί με τα λαχανικά ολόκληρα, εκτός από τον άνηθο. Όταν βράσουν όλα καλά βγάζουμε τα λαχανικά και τα περνάμε από το μπλέντερ ή από τον μύλο των λαχανικών, εκτός μόνο από τις πιπεριές που τις αφαιρούμε. Σουρώνουμε τα ψάρια, τα αφαιρούμε και βάζουμε το ζουμί σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα επίσης το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και τα πολτοποιημένα λαχανικά. Όταν πάρουν βράση όλα μαζί, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε λεμόνι και πιπέρι.
Πηγή για Υλικά και Εκτέλεση: https://www.monastiriaka.gr/