Στην αγιορείτικη σκορδαλιά το «πάντρεμα» ανάμεσα στο σπανάκι και τα καρύδια δίνουν ένα υψηλής γαστριμαργικής αξίας αποτέλεσμα στην κατά τα άλλα ταπεινή και ενίοτε παρεξηγημένη σκορδαλιά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την αγιορείτικη σκορδαλιά είναι:
1,5 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι πλυμένο, ψιλοκομμένο και ζεματισμένο
1,5 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
3 σκελίδες σκόρδο
Ξύδι ή χυμός λεμονιού
Αλάτι
Επί το έργον:
Αν έχουμε μπλέντερ, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να χτυπηθούν, πρώτα σε σιγανή και έπειτα στη μεσαία ταχύτητα. Αν δεν έχουμε μπλέντερ, κάνουμε τη σκορδαλιά κατά τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή στο γουδί.
Διαβάστε επίσης: Μοναστηριακά γεμιστά μανιτάρια