Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τους ρεβυθοκεφτέδες σημειώστε μια χρήσιμη συμβουλή: Δεν πρέπει να βράσετε τα ρεβίθια, απλώς αφήστε τα στο νερό να φουσκώσουν. Αν τα βράσετε, όπως προτείνουν αρκετές άλλες συνταγές, το αποτέλεσμα θα είναι να τραβήξουν τα κεφτεδάκια σας πολύ λάδι.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε αγιορείτικους ρεβυθοκεφτέδες είναι επίσης απλά.
2 κούπες ρεβίθια, 2 μεγάλα κρεμμύδια, 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ματσάκι άνιθο, 1 ματσάκι δυόσμο, 1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λάδι,αλεύρι.
Μια μέρα πριν ξεκινήσουμε βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη, στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μούλτι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε (με το χέρι όμως και όχι στο μούλτι) τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτουμε στα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα, τα τυλίγουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσά. Aν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο με φέτες λεμόνι και σος από ταχίνι.
Διαβάστε επίσης: Σαρακοστιανός μουσακάς από τον «αρχιμάγειρα» του Αγίου Όρους
Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.