Αγιορείτικη συνταγή για το πιο δροσερό γιαουρτογλυκό!
Το αγιορείτικο γιαουρτογλυκό είναι μια συνταγή πεντανόστιμη, δροσερή ιδανική για όλη την οικογένεια.
Το αγιορείτικο γιαουρτογλυκό είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε, μικροί και μεγάλοι τώρα που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει, καθώς είναι άκρως καλοκαιρινο και με χαμηλή θερμιδική αξία.
Για να φτιάξετε το γιαουρτογλυκο θα χρειαστείτε:
1 ζελέ ανανά
1 κουτί κομπόστα ανανά.
3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη ζάχαρη ή ακόμα και σιρόπη αγαύης. Δύο υλικά που θα μειώσουν τις θερμίδες, χωρίς να σας στερήσουν γεύση.
Σαντιγύ , κεράσια
Επί το έργον:
Σε ένα ποτήρι από την κομπόστα που το έχουμε ζεστάνει, διαλύουμε το ζελέ. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι. Μόλις κρυώσει το ζελέ , το ρίχνουμε στο γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα , ώσπου να γίνει το μείγμα τελείως λείο. Το σερβίρουμε σε μπολ.
Αφού παγώσει λίγο , βάζουμε μέσα μερικά κομμάτια της κομπόστας. Το γαρνίρουμε με ανανά σαντιγύ και κεράσια.
Πηγή: monastiriaka.gr
Διαβάστε επίσης: Μοναστηριακές ντομάτες γεμιστές με κους κους και ξηρούς καρπούς!
Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.