Το αγιορείτικο γιαουρτογλυκό είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε, μικροί και μεγάλοι τώρα που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει, καθώς είναι άκρως καλοκαιρινο και με χαμηλή θερμιδική αξία.
Για να φτιάξετε το γιαουρτογλυκο θα χρειαστείτε:
1 ζελέ ανανά
1 κουτί κομπόστα ανανά.
3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη ζάχαρη ή ακόμα και σιρόπη αγαύης. Δύο υλικά που θα μειώσουν τις θερμίδες, χωρίς να σας στερήσουν γεύση.
Σαντιγύ , κεράσια
Επί το έργον:
Σε ένα ποτήρι από την κομπόστα που το έχουμε ζεστάνει, διαλύουμε το ζελέ. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι. Μόλις κρυώσει το ζελέ , το ρίχνουμε στο γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα , ώσπου να γίνει το μείγμα τελείως λείο. Το σερβίρουμε σε μπολ.
Αφού παγώσει λίγο , βάζουμε μέσα μερικά κομμάτια της κομπόστας. Το γαρνίρουμε με ανανά σαντιγύ και κεράσια.
Πηγή: monastiriaka.gr
Διαβάστε επίσης: Μοναστηριακές ντομάτες γεμιστές με κους κους και ξηρούς καρπούς!