Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Υλικά
5 ποτήρια νερού κομμένο μούστο
3/4 ποτηριού νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 ποτηριού νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι του γλυκού θυμαρίσιο μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
Για το γαρνίρισμα
1/2 φλιτζ. καβουρδισμένο σουσάμι
κανέλα
Εκτέλεση
Βάζετε το μούστο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτετε το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα (όχι με κουτάλα) για να μη σβολιάσουν.
Ρίχνετε το μέλι, τα αμύγδαλα και τη μαστίχα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις πάρει βράση η μουσταλευριά, την αδειάζετε σε μπολάκια (ή σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος).
Την πασπαλίζετε όσο είναι ακόμα ζεστή με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα.
Πηγή: https://www.parapolitika.gr/