Αν λοιπόν θεωρούσατε κι εσείς πως τα brownies είναι μία συνταγή που περιορίζεται αποκλειστικά στη σοκολάτα, σιγουρευτείτε πως έχετε τα παρακάτω υλικά στην κουζίνα σας.
Θα χρειαστείτε:
150 gr αλεύρι
150 gr φυστικοβούτυρο
200 gr σοκολάτα κουβερτούρα
150 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
40 ml κονιάκ
150 gr ζάχαρη
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. κανέλα
½ κούπα καρύδια ή φιστίκια θρυμματισμένα
Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία με τα υλικά, θα προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C (σε κάθε περίπτωση η θερμοκρασία είναι ενδεικτική και ίσως διαφοροποιείται από φούρνο και φούρνο).
Με τη μέθοδο του μπεν μαρί, λιώνετε την κουβερτούρα, προσθέτετε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύετε καλά, προσθέτοντας το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, συνεχίζετε το ανακάτεμα και ξεκινάτε την προετοιμασία για το τελευταίο στάδιο.
Επιλέγετε ένα ταψί που διαθέτει ικανοποιητικό ύψος και στρώνετε την απαραίτητη λαδόκολλα. Περιχύνετε προσεκτικά το μείγμα εντός του ταψιού και απλώνετε ομοιόμορφα. Ψήνετε το γλυκό σας στους 180°C και έπειτα από 25 λεπτά το πιο… εκρηκτικό και νηστίσιμο brownies είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Πηγή: sarakosti.gr
Διαβάστε επίσης: Μυρωδάτη ηπειρώτικη φασολάδα φούρνου