Φασόλια γίγαντες αλλιώτικα
Πρώτα, βάζουμε τα φασόλια να φουσκώσουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε αρκετό νερό να βράσουν με το καρότο και τους κόκκους του πιπεριού.
Μια συνταγή που μπορείτε να φτιάχνετε όλο το χρόνο. Δοκιμάστε αυτούς τους υπέροχους γίγαντες με ντομάτα και θα ξετρελαθείτε. Είναι ιδανικοί για την περίοδο της νηστείας αλλά ταυτόχρονα και ένας εξαιρετικός μεζές για κάθε περίσταση.
Υλικά συνταγής
- Μισό φλ. ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον)
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. μαϊντανό, ξερό
- Πιπέρι μαύρο, σε κόκκους
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- Μισό κιλό φασόλια γίγαντες
- 2 κύβοι μυρωδικών (σκόρδο και κρεμμύδι)
- 1 καρότο
- 400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
Για το γαρνίρισμα
- Ντομάτα, κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, βάζουμε τα φασόλια να φουσκώσουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε αρκετό νερό να βράσουν με το καρότο και τους κόκκους του πιπεριού.
Στραγγίζουμε πάλι και αδειάζουμε τους γίγαντες σε πυρίμαχο σκεύος.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ντομάτες, το τριμμένο καρότο και το τριμμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και τους κύβους μυρωδικών και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τους γίγαντες.
Κατόπιν, τοποθετούμε επάνω φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε λίγο ακόμα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Ρίχνουμε αν θέλουμε από πάνω λίγο ακόμα ελαιόλαδο και μισό φλιτζάνι νερό.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Οι γίγαντες είναι έτοιμοι.
Πηγή: https://www.supersyntages.gr/