Γλυκό κουταλιού περγαμόντο
Του Αναστασίου Μαρίνη
Για το γλυκό κουταλιού περγαμόντο
-
8 μεγάλα περγαμόντα
-
1 kg ζάχαρη
-
1/2 lt νερό
-
1/2 λεμόνι (χυμός)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξίνουμε ελαφρα τα φρουτα, αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει καλά.
Χαράζουμε τα φρούτα ώστε να έχουμε στα χέρια μας 32 φλούδες.
Σε νερό που βράζει βουτάμε τις φλούδες για 4΄-5΄ για να φύγει η πίκρα του φρούτου
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη µε το νερό και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις για λίγα λεπτά.
Μετά, προσθέτουμε τις φλούδες περγαμόντου και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και να φαίνεται παχύρευστο στο μάτι.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και μετά σερβίρουμε.