Dogma

Kαλοκαιρινά γιουβαρλάκια κοκκινιστά!

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά και αφράτα, με δεμένη σάλτσα ντομάτας. Μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή με μικρασιατικές καταβολές.

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε συνδυάσει  τα γιουβαρλάκια, με το χειμώνα, όμως αυτή η κοκκινιστή εκδοχή τους, θα σας κάνει με την πλούσια γεύση τους, να επανεκτιμήσετε το «ταπεινό» αυτό πιάτο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα παραδοσιακά καλοκαιρινά γιουβαρλάκια:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο (ή πολύ ψιλοκομμένο)
1 καρότο ψιλοτριμμένο
¼ φλ. ελαιόλαδο
¼ φλ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη σάλτσα ντομάτας

¼ φλ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πατάτες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς
2 φλ. τριμμένη ντομάτα
2 φλ. νερό
αλάτι
πιπέρι
κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό
Πηγή: pontosnews