Dogma

Μηχανογραφικό 2022: Πώς θα το συμπληρώσετε σωστά και τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022: Τελειώνει η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς σε λίγες μέρες θα μάθουν τα αποτελέσματα.

Μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) έτους 2022 θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το Μηχανογραφικό Δελτίο και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Μηχανογραφικό 2022: Προσοχή στη συμπλήρωσή του

Ο μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης, μίλησε σε εκπομπή της ΕΡΤ για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η αποτυχία πουλάει».

Κάλεσε, μάλιστα, τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της καταστροφολογίας και αντίθετα να εστιάσουν την προσοχή τους στο πώς θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους και να διαλέξουν σχολές που τους αρέσουν.

«Λένε για μεγάλη αποτυχία στα μαθηματικά. Να θυμίσω ότι κάθε χρόνο η αποτυχία στα μαθηματικά των οικονομικών (σχολών) είναι 75 – 85%, με βαθμούς κάτω από τη βάση» δήλωσε ο κ. Στρατηγάκης τονίζοντας ότι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να ψάξουν ποιες σπουδές τους αρέσουν περισσότερο και με αυτό το κριτήριο να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό.

«Τα παιδιά να μην πανικοβάλλονται με τους βαθμούς τους. Να ασχοληθούν με το μηχανογραφικό τους πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογιών», συμβούλευσε ο ειδικός.

Και όπως είπε, «η μεγάλη αγωνία όλων είναι τι θα γίνει με την ελάχιστη βάση εισαγωγής» καθώς «υπάρχει μία γενικότερη αίσθηση αποτυχίας».

Ο κ. Στρατηγάκης, όπως αναφέρετι στο ertnews.gr, ετοίμασε για την εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι» συγκεντρωτικές κάρτες με τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, κατά προσέγγιση, ανά πεδίο την τελευταία πενταετια.

Στο 1o επιστημονικό πεδίο το 2021 φαίνεται ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής ήταν το 8,94.

Στο 2o επιστημονικό πεδίο, οι βάσεις την πενταετία 2017 – 2021 κυμάνθηκαν από 9,12 έως 9,94. Οι αριθμόι είναι ενδεικτικοί καθώς τότε δεν ίσχυε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο η χαμηλότερη βάση εισαγωγής εντοπίζεται το 2020 με μέσο όρο βαθμολογίας 9,3 και η υψηλότερη το 2017 με 10,63.

Στο 4o επιστημονικό πεδίο οι χαμηλότερες βάσες εισαγωγής σημειώθηκαν το 2018 και 2020, με μ.ο. βαθμολογίας το 7,87, χρονιές που οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν σε δύσκολα θέματα.

Την Τρίτη τα αποτελέσματα Πανελληνίων

Την ερχόμενη, Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, ανακοινώνονται οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2022 για τα ΓΕΛ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Πηγή: ertnews.gr