Μία παραδοσιακή συνταγή για τα καλύτερα φασολάκια με κόκκινη σάλτσα, πατάτες , μυρωδικά αλλά και χταποδάκι! Ένα γεύμα πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Τόσο τα φασολάκια, όσο και το χταπόδι άλλωστε, είναι δύο υλικά πραγματικός θησαυρός για τη διατροφή.
Υλικά:
½ κιλό φασολάκια
2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3-4 φύλλα σέλινο
1 πιπεριά
2-3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
Φρέσκια ντομάτα
Αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια. Έπειτα, τα βράζουμε. Στη συνέχεια, βράζουμε το χταπόδι μόνο του.
Όταν τα φασολάκια θα έχουν μισοβράσει, ρίχνουμε το ζωμό του χταποδιού, τα υπόλοιπα υλικά και τα πλοκάμια ολόκληρα αλλά δεν ανακατεύουμε.
Όταν σωθεί η σάλτσα, σερβίρουμε τα φασολάκια κόβοντας τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια και γαρνίροντας με αυτά την πιατέλα γύρω γύρω.
Πηγή: monastiriaka.gr
Διαβάστε επίσης: Μοναστηριακό παγωτό