Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φτιάξετε την αγιορείτικη πιπερονάτα, καθώς θα βρείτε ακόμη σε αφθονία φρέσκιες μοσχομυριστές ντομάτες και όλων των ειδών τις πιπεριές.
Οι αγιορείτες πατέρες, μπορεί να χρησιμοποιούν απλά και αγνά υλικά, ωστόσο καταφέρνουν να δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε την αγιορείτικη πιπερονάτα και σίγουρα ο ουρανίσκος σας θα εκπλαγεί ευχάριστα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την αγιορείτικη πιπερονάτα είναι:
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό πράσινες και κόκκινες πιπεριές
500 γρ. ώριμες ντομάτες
5 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι, πιπέρι
¼ του λίτρου νερό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Πώς θα φτιάξετε την πιπερονάτα:
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λουρίδες και τις σοτάρουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες, το αλάτι, το νερό, το ξύδι, το πιπέρι και το σκόρδο. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά.
Πηγή: monastiriaka.gr
Διαβάστε επίσης: Αγιορείτικη συνταγή: Ο μουσακάς του Μοναχού Επιφάνιου