Οι αγιορείτικοι κολοκυθολουκουμάδες είναι μια εύκολη, γρήγορη και θρεπτική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τους αγιορείτικους κολοκυθολουκουμάδες είναι:
1 κιλό κολοκύθια μέτρια, τρυφερά χωρίς σπόρους
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι)
4 αυγά
Φαρίν-απ
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Πιπέρι
Δυόσμος ψιλοκομμένος
Ρίγανη, αλάτι
Επί το έργον:
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια. Αλατίζουμε λίγο και τα στύβουμε καλά. Ρίχνουμε το τυρί, το δυόσμο, το πιπέρι, τα αυγά, την τριμμένη φρυγανιά και το φαρίν-απ, ώστε να πήξουν. Όταν κάψει το λάδι στη φριτέζα ή το τηγάνι ρίχνουμε μέσα τους λουκουμάδες, τους οποίους έχουμε πρώτα αλευρώσει. Όταν ροδίσουν καλά τους βγάζουμε.
Πηγή: monastiriaka.gr
Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.
Διαβάστε επίσης: Αγιορείτικο γιουβετσάκι από τον Αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους- Ποιο είναι το μυστικό υλικό του