Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το αγιορείτικο λιόψωμο είναι:
1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό κατά προτίμηση)
2 ½ ποτήρια χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
2 ½ ποτήρια νερό
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε λίγο χυμό λεμονιού
1 πιάτο της σούπας γεμάτο ελιές μαύρες (όχι ξυδάτες) καθαρισμένες από κουκούτσια και τεμαχισμένες σε 4-5 κομματάκια
Επί το έργον:
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Πηγή:monastiriaka
Διαβάστε επίσης: Γίγαντες με σάλτσα στο φούρνο από τον Αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους!