Νηστίσιμα παραδοσιακά καλαμαράκια Χίου
Στη Χίο υπάρχουν πολλές ιδανικές παραλίες για ψάρεμα, με τα ψάρια και τα θαλασσινά να αφθονούν, για αυτό και τα καλαμαράκια με ρύζι και κόκκινη πιπεριά είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα, ειδικά εν μέσω της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου.
Η συνταγή αυτή για καλαμαράκια είναι μία χιώτικη παραδοσιακή συνταγή. Είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό που με την ανεπανάληπτη μυρωδιά του θα σας κάνει να λαχταρήσετε ένα ταξίδι στη Χίο.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα παραδοσιακά καλαμαράκια Χίου:
1/2 κιλό καλαμάρια
1/4 κιλού ρύζι
2-3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 λίτρο νερό
αλάτι-πιπέρι
Επί το έργον:
Καθαρίστε πολύ καλά τα καλαμαράκια αφαιρώντας το εσωτερικό τους κόκαλο. Πλύντε τα και κόψτε τα στα δύο.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τις κόκκινες πιπεριές και τα καλαμαράκια.
Στη συνέχεια προσθέστε 1/2 λίτρο νερό και αφήστε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά.
Κατόπιν συμπληρώστε και το ρύζι αφού προηγουμένως το έχετε πλύνει, και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αφήστε τα όλα να ψηθούν για άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρονται ζεστά.
Πηγή: mama365.gr