Πεντανόστιμες σουπιές γιαχνί, μια νηστίσιμη συνταγή δια χειρός Γιώργου Τσούλη που θα σας μείνει αξέχαστη.
Ένα μικρό μυστικό πριν ξεκινήσετε: Κόβουμε τις σουπιές στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τις νηστίσιμες σουπιές γιαχνί:
1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
1 λίτρο ζωμό, λαχανικών
150 ml κρασί, λευκό
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φινόκιο, ψιλοκομμένο
½ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Χυμός από 1 με 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Επί το εργόν:
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί.
Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τις σουπιές και σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, αδειάζουμε μέσα το ζωμό, αλατοπιπέρωνουμε, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να σιγοβράσει για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τα τελευταία 5 λεπτά, ρίχνουμε το μαϊντανό, το μάραθο, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Μόλις είναι έτοιμο σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com