Νηστίσιμη σοκολάτα με γεύση bοunty
Μπορεί λόγω της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου, το διατροφικό μας πρόγραμμα να αναπροσαρμόζεται, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να στερηθούμε τις αγαπημένες μας λιχουδιές, ειδικά εκείνες που έχουν σοκολάτα!
Αυτή η εκπληκτική και συγχρόνως εύκολη συνταγή για σοκολάτα Bounty, πέρα από τη νηστεία απευθύνεται και σε εκείνους που είναι vegeterians, αλλά και σε όσους κάνουν διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
400γρ. ινδοκάρυδο,
1,5φλ. ζάχαρη,
400γρ. κουβερτούρα,
1,5φλ. νερό
Η διαδικασία είναι απλή:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν ένα ωραίο σιρόπι. Έπειτα, ξεκινάτε να ρίχνετε σιγά, σιγά το σιρόπι στο μπολ με το ινδοκάρυδο. Στόχος είναι να γίνει ένα μείγμα που να μπορείτε να πλάσετε και να στέκεται.
Κάντε τις μπουκίτσες σε όποιο σχήμα θέλετε και απλώστε τες σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τις βάζετε στο ψυγείο για 1.30 ώρα. Προς το τέλος τις 1.30 ώρας πάρε την κουβερτούρα και λιώστε την σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί.
Αφήστε την για λίγο να κρυώσει και έπειτα βούτα τις μπουκίτσες από ινδοκάρυδο στη σοκολάτα. Βάλτε τα για άλλες 2 ώρες στο ψυγείο και αυτό ήταν.
Διαβάστε επίσης: Αγιορείτικη συνταγή: Παστίτσιο με ρεβίθια και μπεσαμέλ λαχανικών!
Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.