Dogma

Νόστιμο χταπόδι κρασάτο

Αρχικά πλένουμε το χταπόδι καλά, αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια και το κόβουμε μικρά κομμάτια.

Η συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη. Νόστιμο χταπόδι κρασάτο. Ιδανικό για την περίοδο της νηστείας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο μαλακό και γευστικό είναι!

Υλικά συνταγής

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά πλένουμε το χταπόδι καλά, αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια και το κόβουμε μικρά κομμάτια.

Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό (το χταπόδι κατεβάζει από μόνο του νερό).

Στη συνέχεια, σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 25 λεπτά.

Το νερό που θα κατεβάσει το χταπόδι το πετάμε.

Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τη δάφνη.

Τέλος, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί.

Θα χρειαστεί περίπου 40 με 45 ακόμα λεπτά ανάλογα αν το χταπόδι είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

Πηγή: https://www.supersyntages.gr/