Dogma

Πένες με Σάλτσα Πιπεριάς

Γράφει ο Αλέξανδρος Πασακούδης

Δεν είναι αυτό μόνο το ζυμαρικό που απογειώνει τη γεύση, στην παρούσα συνταγή. Είναι η σάλτσα. Αυτό το μείγμα λαχανικών και υγρών, που σιγοβράζει έως να «δέσει», χωρίς υπερβολή, αυτό το μείγμα είναι ικανό να καταστήσει αυτή τη συνταγή, αναμισβήτητα, σε μια από τις πλέον αγαπημένες σας.

Φιλική προτροπή, όσο γίνεται, να σογοβράζει η σάλτσα, ώστε να «ζυμωθούν» λαχανικά και τα άλλα υγρά όσο περισσότερο δυνατόν.

Υλικά:
4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
4 ώριμες ντομάτες
1 καυτερή πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλιές ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
500 γρ. πένες

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα τεμαχίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ να γίνουν πουρές. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τον πουρέ των λαχανικών και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο να πήξει η σάλτσα και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό με 3 κουταλιές λάδι. Τις στραγγίζουμε, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Πηγή (για υλικά και εκτέλεση): https://www.monastiriaka.gr/