Πεντανόστιμοι πατατοκεφτέδες από το Άγιο Όρος
Με αρκετό χρόνο μέσα στο σπίτι, μάλλον είναι η κατάλληλη εποχή για να δημιουργήσεις στην κουζίνα και να δημιουργήσεις υπέροχες απολαύσεις χωρίς τύψεις, δοκιμάζοντας αυθεντικές συνταγές από το Άγιο Όρος.
Μπορεί όλοι να αγαπάμε τις πατάτες, αλλά συχνά οι πατατοκεφτέδες μας φέρνουν στο νου τις κλασσικές πατατοκροκέτες. Αυτή όμως η συνταγή από το Άγιο Όρος θα σε κάνει να επανεκτιμήσεις τις απλές, μεστές γεύσεις.
Για να φτιάξουμε τους γευστικούς Πατατοκεφτέδες χρειαζόμαστε: 1 κιλό πατάτες, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 200γρ. τυρί, ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, Αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Αφού στραγγίξουν, τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ. Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
Καλή απόλαυση!
Διαβάστε επίσης: Αγιορείτικο παστίτσιο με μανιτάρια!
Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.