Τα υλικά για τα καλαμαράκια με ποροτοκάλι είναι από εκείνα που εύκολα έχουμε στην κουζίνα μας, ενώ είναι ένα φαγητό που χρειάζεται μόλις 20 λεπτά προετοιμασίας.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 4-5 μερίδες είναι:
1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μέλι
χυμός από 2 πορτοκάλια + λίγο ξύσμα
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επί το έργον:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καλαμάρια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι τα καλαμάρια να αλλάξουν χρώμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη μουστάρδα και το μέλι. Περιχύνουμε τα καλαμάρια, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό , το ξύσμα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες βραστές και λαχανοσαλάτα.
Πηγή συνταγής: constantinoupoli.com
Διαβάστε επίσης: Μοναστηριακό παστίτσιο με ρεβίθια και μπεσαμέλ λαχανικών!