Το μαλεμπί είναι η φίνα πολίτικη κρέμα με τη μεταξένια υφή. Εδώ το συνδυάζουμε με ρεβανί.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη
160 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
½ πορτοκάλι (το χυμό)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. ζάχαρη
Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
75 γρ. ζάχαρη
90 γρ. νισεστέ
Για το σερβίρισμα
λίγη τριμμένη κανέλλα (προαιρετικά)
Πηγή: Συνταγή pontos-news.gr
Διαβάστε επίσης: Μοναστηριακή συνταγή για σιροπιαστό ρεβανί
Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.