Ριγανοκεφτεδάκια για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου

  • Dogma
ριγανοκεφτεδάκια

Τα νηστίσιμα ριγανοκεφτεδάκια είναι ένα εύκολο πιάτο και συγχρόνως πολύ διαφορετικό που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Αν τηρείτε τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου και ψάχνετε για μια εναλλακτική συνταγή για κεφτεδάκια, τότε σίγουρα αυτά τα ριγανοκεφτεδάκια είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε!

Τα νηστίσιμα ριγανοκεφτεδάκια είναι ένα εύκολο πιάτο και συγχρόνως πολύ διαφορετικό που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Χρήσιμες συμβουλές πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα ριγανοκεφτεδάκια: Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο όσο περισσότερο γίνεται, όσο πιο πολύ έχει δέσει, τόσο πιο αφράτο το αποτέλεσμα! Προσοχή με τα υγρά που βάζουμε, το μείγμα πριν μπει στο ψυγείο πρέπει να μην είναι νερουλό.

Τα υλικά για τα ριγανοκεφτεδάκια:

1 κιλό πατάτες
125 γρ. ταραμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
1 κ.σ. ρίγανη
2 φρυγανιές τριμμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

Επί το έργον:
Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Μετά, πολτοποιούμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.

Εκεί προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, εκτός από το αλεύρι και το λάδι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει.

Έπειτα, αρχίζουμε να πλάθουμε τους ριγανοκεφτέδες από το μείγμα και τους αλευρώνουμε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε τους ριγανοκεφτέδες.

Μόλις γίνουν, τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Τέλος, σερβίρουμε τους ριγανοκεφτέδες μας σε μια ωραία, μεγάλη πιατέλα και αυτό ήταν. Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τους κεφτέδες μας.

Καλή μας όρεξη!

 

 

TOP NEWS