Πιταρούδια Ρόδου, σαν να λέμε οι πιο νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες που έχετε δοκιμάσει! Αν θέλετε μπορείτε να εν μέσω της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου να παραλείψετε την ξερή μυζήθρα ή να την αντικαταστήσετε με νηστίσιμο κίτρινο τυρί.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα ροδίτικα πιταρούδια είναι:
1 κιλό ρεβύθια
4 αυγά
100 γραμ. αλεύρι
200 γραμ. ξερή μυζήθρα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα ροδίτικα πιταρούδια:
Για τα ροδίτικα πιταρούδια με ρεβύθια, βράζουμε πρώτα τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Τοποθετούμε τα ρεβύθια λίγα λίγα μέσα σε γουδί και τα σπάμε. Βάζουμε τα σπασμένα ρεβύθια μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια αν θέλουμε τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Η παραδοσιακή αυτή συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες είναι από το βιβλίο «Μακριά μυρωδιά-Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου» του Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη.
Διαβάστε επίσης: Σαρακοστιανοί ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου με πατάτα από τα χεράκια της Μπαρμπαρίγου