Δοκιμάστε τις ταλιατέλες σοκολάτας με φυστικία αιγίνης, ποικιλία ξηρών καρπών, σως σοκολάτας ή και παγωτό για να απογειώσετε τη γεύση αυτού του διαφορετικού πιάτου.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τις ταλιατέλες σοκολάτας είναι:
250 γρ. αλεύρι
100 γρ. άγλυκο κακάο σκόνη
25 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
4 αυγά
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Φυστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα
Επί το έργον:
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι με το κακάο. Προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
Κάντε ένα λάκο στο κέντρο του αλευριού και προσθέστε τα αυγά. Συνεχίστε με τη βανίλια και με ένα πιρούνι χτυπήστε ελαφρά τα αυγά.
Ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να γίνει ελαστικό. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε το σε μακριές, 1 εκατοστού πλάτος, λωρίδες.
Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ταλιατέλες για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά και σερβρίρουμε περιχόυντονας με φυστίκια αιγίνης ή ό,τι αλλο μας αρέσει!
Πηγή: pasmageirevontas.gr
Διαβάστε επίσης: Σαρακοστιανός μουσακάς από τον «αρχιμάγειρα» του Αγίου Όρους