Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα εν μέσω καύσωνα, αναζητούμε όλο και πιο έντονα γεύσεις που θα μας ενυδατώσουν και που είναι τόσο ελαφριές, που θα μας δροσίσουν χωρίς να μας βαρύνουν. Οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγουμε το μαγείρεμα, ιδίως τις ζεστές ώρες, καθώς και την κατανάλωση λιπαρών τροφών και γλυκών. Το ζελέ πεπόνι είναι το καλύτερο αντίδοτο για τον καύσωνα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το ζελέ πεπόνι είναι:
1½ φλιτζάνι λιωμένο πεπόνι (το χτυπάτε προηγουμένως στο μπλέντερ)
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1½ φλιτζάνι νερό καυτό
2 φακελάκια ζελέ λεμονιού
Για το γαρνίρισμα:
λεπτές φέτες ή μπαλάκια πεπονιού
Επί το έργον:
Διαλύετε το ζελέ στο καυτό νερό. Όταν σχεδόν κρυώσει, πριν αρχίσει να πήζει, το ανακατεύετε με το γιαούρτι (ή την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί), το λιωμένο πεπόνι και το χυμό λεμονιού.
Βήμα 2
Μεταφέρετε το μίγμα σε φόρμα (που χωράει 6 φλιτζάνια νερό). Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να πήξει. Για να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα και βάζετε ολόγυρα τις φέτες ή τα μπαλάκια πεπονιού
Πηγή: olivemagazine.g\ρ