Η σημασία της Ανάληψης για μας

  • Dogma
ανάληψη

Μετά την ανάστασή του ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Θεός μας, για 40 μέρες παραμένει μαζί με τους μαθητές του, συναλιζόμενος και τελειοποιώντας αυτούς διά διδασκαλίας, προαναγγέλλοντας σε αυτούς την έλευση του Παναγίου Πνεύματος, του άλλου Παρακλήτου, που θα μένει μαζί με αυτούς εις τους αιώνας.

Επισκόπου Λήδρας Γέροντα Επιφανίου

Την τεσσαρακοστή ημέρα λαμβάνει χώρα ένα γεγονός πολύ σημαντικό για όλη την ανθρωπότητα. Αυτό το γεγονός είναι η Ανάληψη της αναστημένης ανθρώπινης φύσης του Κυρίου Ιησού Χριστού και η μετά του Θεού Πατρός συγκάθεδρος συνεδρία. Η σημαντικότητα του γεγονότος δεν είναι απλή αλλά πάρα πολύ σπουδαία, διότι διά της Αναλήψεως της ανθρωπίνης φύσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο πεπτωκώς το πρότερον άνθρωπος και αποστάτης της θείας μεγαλειότητος, αποκαθίσταται όχι μόνο στην πρώτη θέση αλλά σε πολύ ανώτερη αυτής.

Δόθηκε στον άνθρωπο η δυνατότητα να παρίσταται ενώπιον του Θεού μετά παρρησίας, και να προσλαμβάνεται ο άνθρωπος ως τέκνον Θεού και υιός Θεού εν Χριστώ Ιησού κατά χάριν. Ο «βραχύ τι παρ᾽ Αγγέλους ηλαττωμένος» άνθρωπος, αναβιβάζεται υπεράνω πάσης αρχής και εξουσίας εν Χριστώ Ιησού και καθίσταται βασιλεύς, ιερεύς και αληθινός προσκυνητής και λάτρης του Θεού. Η τοποθέτηση του ανθρώπου σε αυτήν την θέση του δίνει την δυνατότητα της πρόσληψης και της απόλαυσης της θείας μακαριότητας. Ο άνθρωπος βλέπει, ζει και κοινωνεί τον Θεόν εν Χριστώ Ιησού.

Πηγή: Ησυχαστήριο Αγίας Τριάδος

TOP NEWS