Η περίπτωση του Λυκαβηττού μού θυμίζει έναν από τους πολλούς και διδακτικούς μύθους του Αισώπου: έχει τίτλο η «πάπια και ο βάτραχος». Μη βιάζεσθε! Ποια είναι η πάπια; Φεύ! Ουδέν είπα, ο μύθος διδάσκει πάντας!
Λοιπόν, ο μύθος ομιλεί για μια πάπια που ενοχλείτο πολλάκις από την απείθαρχη συμπεριφορά του γείτονα βατράχου – δες ομοιότητες!!! Μια παρατήρηση από την πάπια, δεύτερη, τρίτη αλλά τίποτε! Ο βάτραχος έκανε την «πάπια» και η πραγματική πάπια επλάνταξε! Το αποτέλεσμα; Τόσοι άλλοι βάτραχοι, αφού είδαν την «ατιμωρησία» του φιλτάτου φίλου τους, έσπευσαν σιμά του και το «τραγούδι» ξεκίνησε μετά χορωδίας βαλτινής, κοινώς παρά του βάλτου…!
Η δε άμοιρη πάπια, μη δυναμένη να επιβάλει την τάξιν, απέναντι στον υποδεέστερο σε αυτήν βάτραχο, έγινε περίγελως εις τα λοιπά ζώα και έμβια όντα της λίμνης! Συμπέρασμα; Καθείς, καθώς ακούει κρίνει…!
Η περίπτωση του Λυκαβηττού, η απειθαρχία και ασυνέπεια του π. Δημητρίου Λουπασάκη να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και εντολές της προϊσταμένης του αρχής, αυτού του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, δεν μπορεί να επιβραβεύεται, να στεφανούται και να κομπορρημονεί ότι «νενίκηκα» και πως όλα τελείωσαν!
Δεν ασχολούμαι με ζητήματα οικονομικά, καθώς ο Ι. Ναός του Λυκαβηττού υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, και, επομένως και μέρος των εσόδων του. Αυτά αφορούν άλλους και καλόν είναι να ασχολούνται μόνο οι αρμοδίως υπεύθυνοι και ουδείς άλλος. Το πνευματικό μέρος, όμως, μας αφορά όλους και καθέναν ξεχωριστά.
Διαβάζω ότι την παρελθούσα Κυριακή, ο π. Δημήτριος λειτούργησε στους Αγίους Ισιδώρους και στο πέρας της Θείας Λειτουργίας, την ώρα που ο ιεροψάλτης του έψαλλε το Πολυχρόνιον!!! – με κάτι τους ραντίζουν εκεί στον Λυκαβηττό – ευλόγησε το εκκλησίασμα με τον Τ. Σταυρό, ξέρετε, αυτόν που ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε εντολή να εισέλθει σε προθήκη, ώστε να μην τυγχάνει μέσο εργαλειοποίησης της πίστης σε κάποιους αφελείς, όπως δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος.
Ουδέν σχόλιον!
Μάλλον η αδελφότητα του Λυκαβηττού καθυστερεί να εγκαταλείψει τους Αγίους Ισιδώρους ένεκα πολλών ετοιμασιών και υποχρεώσεων. Είναι βλέπετε και πολλοί αυτοί που περιμένουν για «διάβασμα»!!!
Η δε προθήκη που θα τεθησαυριστεί ο Σταυρός…! Αλήθεια, από πού έρχεται και τόσο καθυστερεί! Με βαπόρι από την Περσία;
Πάντως, εν κατακλείδι, θα συμφωνήσετε μαζί μου: Ο Αίσωπος πάντα επίκαιρος, και τώρα και αύριο και εσαεί!
Διαβάστε ακόμη: