Αγιασμός Χορωδίας ενηλίκων ανδρών και γυναικών Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Να σημειωθεί πως οι συναντήσεις και οι πρόβες της χορωδίας θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Τρικάλων στο Βαρούσι.

Η πρώτη συνάντηση για τη χορωδία ενηλίκων ανδρών και γυναικών της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης για το νέο έτος 2024-2025 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 με την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού από τονΣεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Τρικάλων στο Βαρούσι.

Μετά τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ομίλησε καταλλήλως:

«Σήμερα, μετά τον αγιασμό που τελέσαμε στην χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλογιστούμε τη σημασία της μουσικής και των δραστηριοτήτων μας για την κοινότητά μας. Η χορωδία μας δεν είναι απλώς μια ομάδα που τραγουδά, αλλά ένα ζωντανό κομμάτι της μητρόπολής μας, που ενσωματώνει τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας.

Ειδικότερα, θα ήθελα να συγχαρώ την κ. Δέσποινα Πλαστάρα για την εξαιρετική διεύθυνση της χορωδίας και τον πατέρα Βασίλειο Σκουλή, καθώς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, που μας παραχωρούν το πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής. Η αφοσίωση και η στήριξή τους είναι πολύτιμες για την πρόοδο και την ανάπτυξη της μουσικής μας δραστηριότητας.

Η μουσική, σε όλες τις μορφές της -βυζαντινή, παραδοσιακή και σύγχρονη- είναι ένα εργαλείο που γεφυρώνει τις γενιές και ενώνει τις καρδιές μας. Αυτές οι δραστηριότητες όχι μόνο ενισχύουν την πνευματική μας ζωή, αλλά και προάγουν τον πολιτισμό μας, επιτρέποντάς μας να μοιραστούμε τις ρίζες μας και να διατηρήσουμε την κληρονομιά μας ζωντανή.

Ας συνεχίσουμε να δημιουργούμε μαζί, να συνδυάζουμε τη φωνή μας με την παράδοση, και να διατηρούμε ζωντανή τη μουσική κληρονομιά μας. Σας ευχαριστώ θερμά για την αφοσίωσή σας και τη συμμετοχή σας στην εκκλησιαστική μας ζωή».

Να σημειωθεί πως οι συναντήσεις και οι πρόβες της χορωδίας θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Τρικάλων στο Βαρούσι.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

TOP NEWS