Dogma

Αγιασμός έναρξης στη ΓΕΧΑ Βόλου

Κυριακή του Σπορέως σήμερα (13/10) και τον Αγιασμό για την έναρξη των φετινών Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και των Εσπερινών Ομιλιών που πραγματοποιούνται στην ΓΕΧΑ Βόλου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος.

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου της ΓΕΧΑ Βόλου, κ.Ιωάννου Κωνσταντά, ο οποίος και τον προσεφώνησε καλωσορίζοντάς τον, ο Σεβασμιώτατος προχώρησε σε μιά ιστορική αναδρομή της συνοδοιπορίας των 26 χρόνων που συμπληρώθηκαν φέτος στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στη σημερινή μνήμη των Αγίων Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου, που διέσωσαν την ορθή πίστη μας στις Άγιες Εικόνες, μετά από μιά μακρά χρονική περίοδο συγκρούσεων εκείνη την εποχή, ενθυμήθηκε τα πολλά προβλήματα και τις δυσκολίες τις οποίες κληθήκαμε όλοι να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα χρόνια. Την επισιτιστική και οικονομική κρίση, την πανδημία, τις πλημμύρες και τόσα άλλα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, στη βία στα σχολικά περιβάλλοντα, τονίζοντας την αξία και τη σημασία της κατήχησης και της εφαρμογής του Λόγου του Θεού στις ψυχές των ανθρώπων και δη των νέων γονέων και των οικογενειών τους.

Ζήτησε απ’όλους να προσεύχονται -και- για τον επίσκοπό τους. Κλείνοντας, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον υπεύθυνο του έργου, Αρχιμ.Πάμφιλο Κοιλιά, Ιεροκήρυκα της ΙΜΔ, και τους συνεργάτες του, για όλο το έργο και τη διακονία που επιτελούν στη Μητρόπολη Δημητριάδος.