Ανοίγει μεγάλο σούπερ μάρκετ στο Άγιο Όρος!

  • Dogma

Αυτές τις ημέρες ανοίγει σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους. Στο κατάστημα, του οποίου τα επίσημα εγκαίνια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν τον Νοέμβριο, εργάζονται 8 άτομα και στα ράφια και στα ψυγεία του διατίθενται «του Αβραάμ και του Ισαάκ τα καλά».

Η εξέλιξη και η ανάγκη για την εξυπηρέτηση των καταναλωτικών αναγκών έφτασαν και στην μακροβιότερη πλην μικρότερη πληθυσμιακά βαλκανική πρωτεύουσα, τις Καρυές! Αυτές τις ημέρες ανοίγει σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους. Στο κατάστημα, του οποίου τα επίσημα εγκαίνια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν τον Νοέμβριο, εργάζονται 8 άτομα και στα ράφια και στα ψυγεία του διατίθενται «του Αβραάμ και του Ισαάκ τα καλά».

Το νέο σούπερ μάρκετ φιλοξενείται στο κτίριο πολλαπλών χρήσεων συνολικής επιφάνειας 2.500 τ.μ., λίγα μέτρα μακριά από το Πρωτάτο, τον κεντρικό ναό των Καρυών, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας το Άξιον Εστί. Πρόκειται για το πρώην κελί του Αγίου Νικολάου (το λεγόμενο Σαμαράδικο), που ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Η κατασκευή του νέου κτιρίου ξεκίνησε το 2020 και ολοκληρώθηκε το 2023. Πλήρως ενταγμένο στον τόπο, το κτίριο, το οποίο διατήρησε το όνομα Σαμαράδικο, διαθέτει επίσης κοιτώνες φιλοξενίας λαϊκών, εστιατόριο – καφέ, φυσικοθεραπευτήριο, κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη και κατάστημα με οπτικά. Μάλιστα θα ενοικιαστούν και κάποια από τα δωμάτια των πάνω ορόφων για τη μακροχρόνια διαμονή των εργαζομένων.

TOP NEWS