Αρχιεπίσκοπος: Εύχομαι οι Άγιοι Απόστολοι να μας βγάλουν από τις δυσκολίες

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Στον ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου τίμησε το απόγευμα η Εκκλησία της Ελλάδος τον Απόστολο των Εθνών Παύλο σε ανάμνηση του κηρύγματός του προς τους Αθηναίους.

Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Παρέστησαν Αρχιερείς, o υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο κ. Νίκος Δένδιας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Βασίλης Στίγκας, Πρόεδρος των Σπαρτιατών, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, κληρικοί και λαϊκοί.

Κατά τον Εσπερινό μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων.

Τελετάρχης ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Μετά την Ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους υγεία σωματική και πνευματική και φώτιση από τους Αγίους Αποστόλους. «Εύχομαι οι μορφές των Αγίων μας να φωτίσουν όλους μας, να μας βγάλουν από τις δυσκολίες, τα προβλήματα και να μας καθοδηγήσουν με τον τρόπο που αυτοί μας υποδεικνύουν, ώστε να επιτύχουμε μέσα στον αγώνα μας» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε ότι «η μεγαλύτερη ανάγκη της πατρίδας μας, του λαού μας, μέσα σε έναν ταραγμένο κόσμο, είναι η αγάπη, η συνεννόηση, η ένωση. Να κοιτάξουμε ποια είναι τα λάθη μας και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε. Έχουμε δύο μεγάλα όπλα πνευματικά, τον χριστιανισμό και τον ελληνισμό. Ας αγκαλιάσουμε αυτές τις δύο δυνάμεις και θα δούμε ότι ξεπερνιούνται οι δυσκολίες και η ζωή γίνεται πιο όμορφη με σκοπό, περιεχόμενο και αποτέλεσμα».

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS