«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όραμα των ιδρυτών της Ενωμένης Ευρώπης, κινδυνεύει αυτή την ώρα να γκρεμιστεί στα σύνορα του Έβρου, τα οποία αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης.
Τα ελλείμματα της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής απειλούν να καταστρέψουν το ευρωπαϊκό κοινό όραμα, με την εικόνα του Αϊλάν, του νεκρού τρίχρονου παιδιού, να στοιχειώνει τη σκέψη και την ψυχή κάθε αληθινού ευρωπαίου πολίτη.
Δυστυχώς, τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό πρόβλημα και την Τουρκία – ποιος δε θυμάται την κοινή δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας το 2016; – έχουν γίνει θανάσιμα όπλα στα χέρια του Τούρκου Προέδρου.
Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία, που ουσιαστικά κηρύττει στην Ελλάδα έναν ασύμμετρο πόλεμο, ενθαρρύνοντας και οργανώνοντας την εισβολή στο έδαφός μας, να «διαπραγματεύεται» με την Ε.Ε. και, γιατί όχι, να ζητά και συγχωροχάρτι!
Ήρθε πλέον η ώρα η παγκόσμια κοινότητα να αναλάβει ενεργές δράσεις, αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού προβλήματος. Προτού να είναι αργά για την ίδια την ανθρωπότητα.
Στον Έβρο, είδα μία Ελλάδα για την οποία πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι. Στο άκουσμα του «Υπερμάχω», που έψαλλε αυθόρμητα και πηγαία ο λαός, ένιωσα για μία ακόμη φορά πόσο δυνατή είναι η ψυχή του Έλληνα.
Είναι πραγματικά συγκινητικός και αξιοθαύμαστος ο σκληρός αγώνας που καθημερινά δίνουν ο Στρατός μας, η Αστυνομία μας, η Πυροσβεστική μας και όλα τα Σώματα Ασφαλείας της πατρίδας μας για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας του τόπου και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι αληθινά συγκλονιστική η συσπείρωση όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων πολιτών και η εθελοντική συνδρομή τους σε 24ωρη βάση στον εθνικό αυτό αγώνα.
Οι Έλληνες είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και στους αγώνες για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Ακόμη και αν πολλές φορές, στο διάβα της ιστορίας μας, δίνουμε έναν μοναχικό αγώνα, χωρίς συμμάχους, χωρίς συμπαραστάτες, μένοντας πάντα πιστοί σε όσα μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας, όλοι μαζί, ενωμένοι, μία γροθιά για την πατρίδα μας, την πίστη μας και τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας».
Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης