Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Ευστάθιο Καλημεριάνων Κύμης

  • Dogma

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στον Γολγοθά και την Ανάσταση που προβάλει η  εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβριου ο  Κυνηγετικός Σύλλογος Κύμης τίμησε την μνήμη του προστάτου Αγίου Ευσταθίου στο φερώνυμο εξωκλήσι στους Καλημεριάνους Κύμης  το οποιο ανηγέρθει με δαπάνες του Κυνηγετικού Συλλόγου και με την ευκαιρία της εορτής τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινος χοροστατουντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολιτου Καρυστιας και Σκυρου κ. Σεραφειμ συμπαραστατούμενος απο τον Πρωτοσύγκελο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο χορεία ιερέων απο ώμορες ενορίες  και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στον Γολγοθά και την Ανάσταση που προβάλει η  εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο  Ευστάθιο ο οποίος υπέμεινε καρτερικά και  αγόγγυστα πολλές θλίψεις και βάσανα στον βίο του.

Την εορτή τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αργύριος Πάφρας ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καλημεριάνων κ. Φίλιπος Βογιατζής ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλογου Κυμης κ. Κωνσταντίνος Λαμπρου τα μέλη και οι θηροφύλακες  του συλλόγου  και πολλοί πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή της Κύμης.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευλόγησε την καθιερωμένη  πανηγυρική δοχή  χορηγία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κύμης.

TOP NEWS