Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος αναφέρθηκε στον διάλογο του Κυρίου με την Σαμαρείτιδα, τον πιο Θεολογικό μέσα στην Καινή Διαθήκη, στην διάρκεια του οποίου αποκάλυψε ποιος είναι ο Θεός, αλλά και τον εαυτό Του ως τον αναμενόμενο Σωτήρα και Λυτρωτή. Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «η γυναίκα πήγε μεσημέρι στον φρέαρ, γιατί δεν ήθελε να συναντήσει άνθρωπο, ντρεπόταν, φοβόταν, σίγουρα, πάντως, οι εμπειρίες της ζωής της την έκαναν επιφυλακτική απέναντι στους ανθρώπους. Και συνάντησε τον Χριστό και μετά τον διάλογο μαζί Του, επιστρέφει στην πόλη και αναγγέλλει στους συμπολίτες της την εμπειρία από την συνάντηση με τον Μεσσία και τους καλεί να Τον συναντήσουν κι εκείνοι».
Ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος επεσήμανε, στη συνέχεια, ότι «πολλές φορές νιώθουμε επαναπαυμένοι γιατί γεννηθήκαμε Ορθόδοξοι, ζούμε σ’ έναν ορθόδοξο χώρο, διεξάγουμε μια εκκλησιαστική ζωή και νομίζουμε ότι είμαστε πλήρεις. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι συνεχώς πρέπει να διαλεγόμεθα με τον Χριστό αν θέλουμε να είμαστε αληθινοί μαθητές Του, σ’ έναν διάλογο αλήθειας, μέσα από τον οποίο μας αποκαλύπτει αυτό που αποκάλυψε στην Σαμαρείτιδα, τον αληθινό μας εαυτό και αυτή η αποκάλυψη, όταν μεταμορφωτικά λειτουργεί, βρίσκουμε τον εαυτό μας και η χαρά της ψυχής μας γίνεται και χαρά των άλλων.
Το ερώτημα είναι, είμαστε σε διάλογο με τον Χριστό, μπορούμε να κηρύξουμε τον Χριστό με την μαρτυρία και το παράδειγμά μας; Με τον Χριστό διαλεγόμεθα μέσα στην Εκκλησία, με τα ιερά Μυστήρια και τον Θείο Λόγο και γινόμαστε μάρτυρες σ’ αυτούς που διψούν για τον Χριστό. Σ’ αυτόν διάλογο οφείλει να βρίσκεται και η Εκκλησία και αλίμονο αν πάψει να διαλέγεται με τον κόσμο.
Μα, ο Χριστός μας κάλεσε σε έναν διαρκή διάλογο με τον κόσμο, για να μαρτυρήσουμε την αλήθεια. Και διάλογος σημαίνει να ακούμε τα προβλήματα, ιδιαίτερα τα καινοφανή της εποχής μας, που εμφανίζονται καθημερινά με ιλιγγιώδη ρυθμό. Αυτό οφείλουμε να πράττουμε, αν θέλουμε να διακονούμε και να σώζουμε τον κόσμο».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος τέλεσε Αρτοκλασία υπέρ υγείας των πασχόντων από Θαλασσαιμία, Δρεπανοκυτταρική νόσο και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και των οικογενειών τους, που διοργάνωσε ο αρμόδιος Σύλλογος της Μαγνησίας.