Dogma

Εορτή Αγίου Κυριακού του Αναχωρητού στον Κάραβο – Αλιβερίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και το ασκητικό παράδειγμα του Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού.

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου και θεοφορου πατρός ημών Κυριακού του Αναχωρητού  και με την ευκαρία της εορτής του φερωνύμου παρεκλησίου  εντός του προαύλειου χώρου του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Κάραβο Αλιβερίου το εσπέρας του Σαββατου 28 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον προαναφερθέντα ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου κατόπιν   άδειας και ευλογίας του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο οποίος ευρίσκεται εις το Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Νέο Προκοπίου  εις το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την επέτειο των εγκαινίων του ιερού ναού

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργιο  πλαισίωσαν ο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Τσιμόγιαννης Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου οι Πρωτοπρ Παύλος Κουντούρης εφημέριος Παρθενίου – Πράσινου Γεώργιος Χαρίσης εφημέριος του ιερού ναού ο Οικονόμος Αριστείδης Ρούσσος εφημέριος Διρρευμάτων επαρχίας Κύμης και οι Διάκονοι Πρόδρμος Μάκκας  Απόστολος Μπάκουλης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και το ασκητικό παράδειγμα του Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού.

Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος όπου τελέσθηκε δέηση στον λιμένα του Κάραβου.

Την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στον προαναφερθέντα ιερό ναό τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και τους συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο τον Πρωτοπρ Γεώργιο Χαρίση εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Πρόδρομο Μάκκα και Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος ο οποίος αναφέρθηκε στην άσκηση  η οποία  αποτελεί τον τρόπος ζωής του σημερινού ανθρώπου με παράδειγμα τον  Όσιο  Κυριακό τον Αναχωρητή ως  συνοδοιπόρο στην ζωην μας.

Φωτογραφίες Γεώργιος Μανώλης
Δημήτριος Πετρογιάννης.