Η Καβάλα τίμησε τη μνήμη του πολιούχου της Αποστόλου Παύλου

  • Dogma
απόστολο παύλο

Τη μεγάλη εορτή των πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμάει σήμερα τόσο η Ορθόδοξη όσο και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και η Καβάλα τιμάει τον πολιούχο και ιδρυτή της τοπικής εκκλησίας Απόστολο Παύλο.

Τον άνθρωπο, που την άνοιξη του 50 μ.Χ. αποβιβάστηκε στο λιμάνι της αρχαίας Νεάπολης, της σημερινής Καβάλας, πατώντας για πρώτη φορά επί ελληνικού και ευρωπαϊκού εδάφους.

Η πόλη της Καβάλας τιμάει σήμερα τον Απόστολο των Εθνών, Παύλο και ταυτόχρονα συνεορτάζει επίσημα την 111η επέτειο απελευθέρωσής της από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής και ενσωμάτωσής της στην ελεύθερη Ελλάδα.

Χθες το απόγευμα, στον περικαλλή καθεδρικό ιερό ναό του Απόστολου Παύλου που εγκαινιάστηκε το 1926, πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα, τη συμμετοχή του οικείου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του πολιούχου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πομπή κατέληξε στην παραλία και στο μνημείο αποβίβασης του Απόστολου Παύλου στο λιμάνι της αρχαίας Νεάπολης, όπου πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία.

TOP NEWS